Hírek

 

Kémkedésre használható az ovisok mobilja ::: 2010-02-13

Babamobil segítségével hallgatta le egy elvált apa felesége beszélgetéseit. Bár az óvodásoknak szánt készülék erre is alkalmas, azért még nem minősül kémszerkezetnek.

Részletesen a BORS Online-on (Huszti Zoltán)


Zivatart hozó netpincér ::: 2010-01-11

Hogyan függ össze egy pizza internetes rendelése, és az, hogy nemrég nyári zivatar áztatta a fővárost? A megbolondult időjárás a globális felmelegedés egyik következménye, amelyhez ha csupán kismértékben is, de maga az éhes számítógép- felhasználó is hozzájárult. Hogyan?

Részletesen a Magyar Hírlap Online-on (Balczó Mátyás)


Múzeumok éjszakája - A személyi számítógépek és az írás - Pécs Várostörténeti Múzeum :::
2008-06-20 21:00 - 22:00

Az írás és a számítógépek fejlődéstörtének összefüggéseiről és a jövőben várható fejlődési irányokról.

Az előadás letölthető változata: A személyi számítógépek és az írás (.PPT - 7,92 MB)

Kapcsolódó hivatkozások:

Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar

Baranyanet Online

Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága

PécsiNapilap

 


Bűnüldözés klaviatúrával ::: 2008-05-20 15:55:01 MR1 Kossuth Rádió

"Magyarországon is terjed a digitális bűnözés. Rengeteg bűncselekményt követnek el a világhálón, és a bűnözők a zsebtelefon helyett már itt tartják a kapcsolatot egymással, így "versenyképes" tudásra van szükség az ilyen jellegű ügyek felderítéséhez. A rendőrök többsége azonban csak általános számítógépes ismeretekkel rendelkezik, ami a hatékony munkához már nem elégséges. Ez derül ki az MR1-Kossuth Rádió Közelről című szolgáltató műsorából.

Pécsett szembenéztek azzal nehézséggel, amelyet a bűnüldözők digitális hátránya okoz, és az országban elsőként megszervezték a „Digitális bűnfelderítés gyakorlata” tanfolyamot, amelyet a Pécsi Regionális Képző Központ bonyolított le. A városi kapitányság munkatársai a két hónapos képzést követően sikeres vizsgát tettek, és átvették az erről szóló okleveleket. Folytatása is lesz a programnak."

(Közelről - Gungl László)

Meghallgatható: MR Kossuth Rádió hangarchívum


Bűnügyi informatikai oklevelek ::: 2008-05-19 10:09:02 ::: Pécs TV

Közel hetven hallgató sajátított el bűnügyi informatikai ismereteket a Pécsi Regionális Képző Központ jóvoltából. A legnagyobb érdeklődést a hallgatók részéről a „Digitális bűnfelderítés gyakorlata” témakör váltotta ki. A képzés résztvevői hétfőn vehették át oklevelüket.

Szerkesztő: Eiter Zoltán

A riport megnézhető: a Pécs TV video archivumában.


Multimédia és képzőművészet ::: 2005-08-10 12:45:09 ::: Pécs TV

Az "egyik artról a másik artra"-ez a címe annak a tíz napon át tartó képzőművészeti alkotótábornak, melyet a Pécsi Regionális Képző Köpontban rendeztek. Az elkészült alkotásokat a pogányi falunapon, egy kiállítás keretében mutatják be a nagyközönségnek.

Szerkesztő: Szenner Mónika

A riport megnézhető: a Pécs TV video archivumában.